• Det är lätt att märka ord – men var är era förslag för ett tryggare samhälle?

  När Socialdemokraternas riksdagsledamot från Västernorrland, Ingemar Nilsson, är och besöker verksamheter i länet och skickar pressmeddelande till media, ja, då kommer inga vallöften om förändring. Hans budskap, enligt artikeln i ST, är att han vill hävda att han sitter på mer information än partiledaren för Kristdemokraterna. Jag tycker att detta snarare visar på hur olika partier agerar på den information man får.

  När Ebba Busch Thor, partiledare för KD, fick höra att Timrå inte längre har en polisstation dit Timrås 18 000 invånare kan besöka polisen, och när hon fick information om att det är i dag finns en skylt på kommunhuset som visar på den samverkan som finns mellan kommunen och polisen, då reagerade hon – så ska vi inte ha det! Polisen behöver mer resurser! Att det i kommunhuset finns kontor och mötesrum för tre poliser det är inte tillräckligt.

  Eftersom Ingemar Nilsson efter sina studiebesök hos polisen i Ånge och Timrå inte har annat att meddela media än hans synpunkter på Kristdemokraternas partiledare så antar jag att reformförslagen från Socialdemokraterna för ett tryggare Sverige saknas?

  Kristdemokraternas vallöften är: 10 000 fler poliser och det skulle innebära ungefär ett hundratal fler poliser till Västernorrland. En vårdplatsgaranti så att personer i behov av vård i Västernorrland inte ska vänta längre än man gör i andra regioner. Varje födande kvinna ska garanteras en barnmorska. En äldreboendegaranti så alla personer över 85 ska få en äldreboendeplats om de önskar. Slopad skatt för pensionärer, och en flexibel föräldraförsäkring som ger barnen mer tid med sina föräldrar. Det här är budgeterat och klart i Kristdemokraternas budget för Sverige. Vårt välfärdslöfte är att du ska kunna lita på Sverige!

  Liza-Maria Norlin (KD)
  Riksdagskandidat Sundsvall, Västernorrland


  Trygghet | Ebba Busch · föräldraförsäkring · insändare · Liza-Maria Norlin · polisen · säkerhet · välfärdslöftet · äldreboendegaranti