• Skillnad på åtgärdssväng och riktigt arbete

  I ÖA 12/4 kunde vi se en intressant bild på Sverige & Världensidorna som åskådliggör skillnaderna mellan Alliansens och Socialdemokraternas förslag för statens ekonomi.

  Den stora skillnaden mellan de förslagen är att Socialdemokraterna vill höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga. Motivering är att de arbetstillfällen som skapats på detta sätt är för dyra. Och visst är de dyra. Men där har oppositionen inga alternativ — till riktiga jobb. Alla som varit arbetslösa oc...

 • Socialdemokraternas politik ökar ungdomsarbetslösheten

  Vad Håkan Juholt och Tommy Waidelich glömmer att nämna när deras skuggbudget presenterades är Socialdemokraternas kvarvarande krav från höstens budgetmotion som innebär att arbetsgivaravgiften dubblas för ungdomar. Om det blir mycket dyrare att anställa ungdomar året runt ökar förstås ungdomsarbetslösheten. De 15 000 sommarjobb, som utlovas av S, är i det sammanhanget en klen tröst.

  Socialdemokraterna nöjer sig inte heller med att höja arbetsgivaravgiften. Nu har man också släppt sitt...

 • RUT billigare och bättre än hemtjänst

  ”Det skulle inte kunna bli bättre om jag hade gjort det själv.” Jag minns henne så tydligt från tv, den äldre dam som gjorde detta uttalande. Vad var det då som hon var så nöjd med? Hon hade utnyttjat Rutavdraget.

  Städfirman var proffs på området och besvärades inte av kommunens restriktioner för hemtjänstpersonalen. Med Rutavdraget blev det dessutom billigare än om hon hade anlitat hemtjänsten. Så du som är motståndare till Rutavdraget, tänk ett varv till. Det kan vara våra pensionäre...