• Privat vårdcentral imponerar

  Det fria vårdvalet har redan inspirerat och skapat nya vårdmöjligheter. Häromdagen invigdes en ny privat vårdcentral, Sundsvalls vårdcentral i före detta Skönsmons vårdcentrals lokaler.

  Det var intressant och spännande för oss kristdemokrater att under ett studiebesök och också vid invigningen få inblick i det koncept som man arbetat fram. Här skapas en ny vårdcentral i traditionell mening men en som dessutom rymmer en hel del annat positivt för vården. Till exempel har man tillgång till specialistläkare för ett antal angelägna specialiteter. Ett annars långdraget remissförfarandet decimeras härigenom avsevärt och förkortar den totala vårdtiden när allt finns på ett och samma ställe. Vi imponerades av det genomtänkta koncept och gladdes med en inspirerad och stolt personal åt dessa nya vårdmöjligheter. Familjecentralstanken möjliggörs också, när tillgång till olika angelägna personalkategorier finns på plats för vägledning och hjälp.

  Sundsvalls invånare är att gratulera. En alldeles speciell glädje känner naturligtvis alla som upprördes när landstinget stängde
  Skönsmons vårdcentral.

  Berit Andersson
  Kristdemokraterna, Seniorförbundet

  Primärvård | Berit Andersson · familjecentral · Skönsmons vårdcentral · Sundsvalls vårdcentral Skönsmon · vårdval