• Vi har en partiledare som vill agera och förändra

  Igår var jag och handlade sommarkläder tillsammans med mina barn. Jag skulle kunna berätta om det fantastiska engagemang jag mötte hos ett butiksbiträde. Men det som fastnade hos mig var uppgivenheten hos personalen vid provrummen. Där hängde det fullt med tomma galgar och kläder låg i högar tillsammans med utspridda och avslitna prislappar. Personalen bad oss kunder att själva hänga tillbaka våra kläder i butiken för de hade redan så mycket att göra. En kund svarade ”Nej, det tänker jag verkligen inte göra, jag har inte tid”. Det här kanske är ett banalt exempel men jag tycker att det säger mycket om våra värderingar. En uppenbar ”nånannnanism” och jag ställde mig frågan, vart är vi på väg? Men jag vill inte blunda när saker går åt fel håll, det utmanar mig att försöka göra en insats för att förändra.

  Ebba Busch Thor talar om en vårdkris. Endast 40 procent av barnen och ungdomarna i Västernorrland som är i behov av att träffa Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, får göra det inom 30 dagar. I Stockholm får 90 procent göra detta. En mamma berättar att hennes barn fått remiss från skolhälsovården till BUP och får svaret att kön är två år, det ett välfärdssvek. Politiker behöver agera, så tack Ebba!

  Ebba talar om en äldrekris. När jag tar del av statistik om hur vi ska klara vården och omsorgen om våra äldre framöver då blir jag på djupet orolig. Gör vi inget drastiskt i dag kommer inte välfärden att räcka till. En person beskrev nyligen sin oro för sin förälder som drabbats av svår demens men som inte får plats på ett särskilt boende. Tack Ebba att du budgeterat för en äldreboendemiljard.

  Kristdemokraternas värdegrund bygger på kristna värderingar. Den mest centrala värderingen handlar om alla människors lika, absoluta och okränkbara värde. Därför reagerar vi när vi ser att enskilda människor far illa och vi vågar attackera systemen som inte håller för vår tids och framtidens utmaningar. Vi vill helt enkelt att vi ska kunna fortsätta lita på Sverige.

  Liza-Maria Norlin
  Gruppledare KD Sundsvall

  Inlägget är en replik på insändaren ”Ebba Busch Thor skrämmer bort väljarna med sin klagosång” i Sundsvalls Tidning 11 juni 2018.


  Barn och unga · Specialistvård | BUP · Ebba Busch · insändare · Liza-Maria Norlin · vårdkris · äldreboendemiljard · värdegrund