• Vi svek inte några pensionärer

  Nej, kristdemokrater tror inte att pensionärer minns sämre än andra, men ”Rebellen” är inte påläst. Antagligen syftar ”svekfull” i hans insändare på att jobbskatteavdraget inte gällde pensionärer. Jobbskatteavdragen fanns inte med i alliansens vallöften, så där svek vi inte några pensionärer. Pensionärernas skatt höjdes ju inte heller.

  Jag antar att Rebellen tycker att vi skulle ha hoppat av och därmed spräckt regeringen eftersom regeringens jobbskatteavdrag var orättvist mot pensionärerna. Så gjorde vi inte, och det skäms vi inte för. Det gav oss möjlighet att infria en mängd vallöften varav några finns här:

  Vårdnadsbidrag, barnomsorgspeng, värdighetsgaranti, kömiljard som halverade vårdköerna, parboendegaranti som stoppade kommunerna från att skilja på äldre par, gåvoskatteavdrag, valfrihet inom vård och omsorg, apoteksavreglering som gör det möjligt att köpa exempelvis nässprej kvällstid och på helger, sänkt skatt för pensionärer fem gånger, höjt flerbarnstillägg och bostadsbidrag till barnfamiljer och rekordstor hjälp till nödlidande. Den sittande regeringen har också sänkt skatten för pensionärerna och till exempel gett avgiftsfri öppenvård för 85-plussare. Men samtidigt har den avskaffat kömiljarden vilket gjort att vårdköerna växt under hela mandatperioden.

  30 000 patienter har fått vänta längre än 90 dagar på operation eller åtgärd i februari 2017, jämfört med under Alliansregeringen tre år tidigare. Undrar vad 85-plussare tycker är värt mest, gratis öppenvård eller kortare vårdkö?

  Per Sundin, KD


  Inlägget är ett svar på en insändare av ”Rebellen” publicerad den 4 december 2017 i Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks allehanda och på allehanda.se.


  Äldre | avreglering · barnomsorgspeng · bostadsbidrag · flerbarnstillägg · gåvoskatteavdrag · jobbskatteavdrag · kömiljard · parboendegaranti · pension · Per Sundin · vallöfte · vårdköer · vårdnadsbidrag · värdighetsgaranti