• Interpellation: Artrosskola

  Artros är en sjukdom som drabbar leder i kroppen. Var fjärde svensk över 45 år har artros, en folksjukdom som blivit allt vanligare med en åldrande befolkning och alltfler överviktiga.

  Vanligast är att man har artros i höfter och/eller knän. Har man detta kan värken lindras med fysisk aktivitet och viktnedgång om man är överviktig. Det kan dock vara svårt att komma igång med detta när man samtidigt har ont. Därför finns artrosskolan.

  Artrosskolan ger kunskap, stöd och vägledning...

 • Pilotprojektet Kultur på recept glömdes (medvetet?) bort

  I en interpellation till Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämndens (FPTN:s) ordförande ställer Mona Hammarstedt frågor kring fysisk aktivitet och kultur på recept.

  När det gäller fysisk aktivitet på recept så efterfrågas vad som görs för att öka antalet förskrivningar. Som svar fick vi att Landstinget Västernorrland är bäst på att förskriva fysisk aktivitet av de fyra nordligaste länen och att antalet förskrivningar ökat med 20 procent senaste året.

  Det är ju bra men när ma...

 • Interpellation: Fysisk aktivitet och kultur på recept

  Interpellation till Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämndens ordförande

  Fysisk aktivitet på recept

  Fysisk aktivitet på recept och är en arbetsmetod för att främja fysisk aktivitet. Det innebär att man ger individanpassade skriftliga råd kring fysisk aktivitet på en receptblankett.

  Det kan vara alltifrån egna aktiviteter såsom att göra promenader och stavgång, cykling, simning eller kanske trädgårdsarbete till arrangerade gruppaktiviteter såsom vattengymnastik eller att trä...