• Rösta för ett stärkt civilsamhälle

  Sverige har en stark föreningstradition, som på många sätt grundlagt vår demokrati. Det civila samhället med sin mångfald av organisationer har en mycket viktig roll i vårt samhällsliv.

  Den rollen vill Kristdemokraterna stärka ytterligare.

  Vi vill se en starkare folkbildning, en ännu vitalare idrottsrörelse, nya sociala företag, samhällsengagerade kyrkor och samfund, föreningar som utvecklar ännu mer internationella kontakter och så vidare. Därför har bland annat avdragsrätten f...

 • Valmanifest Landstinget Västernorrland 2014-2018

  Här kan du läsa vad Kristdemokraterna Västernorrland driver för politik i landstinget: 

  Valmanifest LVN 2014

 • Valmanifest landstinget Västernorrland (KD) släpps 28:e augusti

  Kristdemokraterna Västernorrland presenterar sitt valmanifest för landstinget nu på torsdag den 28:e augusti. Välkommen att ta del av detta när partiets toppkandidater i landstingsvalet presenterar Kristdemokraternas landstingspolitik. Vi väljer att presentera detta i Sundsvall och i Härnösand eftersom vi har två valsedlar i länet, en för Medelpad och en för Ångermanland.

  Sundsvall: Stora torget Sundsvall kl 11:30

  Härnösand: Stora torget Härnösand kl 14:00

 • Ebba Busch Thor besökte Sundsvall

  Ebba Busch Thor besökte Sundsvall den 14:e april. Sundsvalls Hamn och Sundsvall Logistikpark visade framtidsutsikterna för Sundsvall och Ebba fick med sig än mer fakta om hur Europa skulle stanna utan norra Sverige. På kvällen fick EU-frågorna ett lyft när Ebba tillsammans med Annelie Lutman (FP) berättade om sina partiers politik och viljeriktning med Europasamarbetet.

  Bilden överst: Ebba Busch Thor pekar i Sundsvalls hamn.

  Näringsliv | Ebba Busch · företagande&n...

 • KD kräver maxtak för barngruppernas storlek i förskolorna

  KD kräver maxtak för barngruppernas storlek i förskolorna, och hur ser egentligen föräldrar och verksamheten på barnomsorgen?

  Emma Henriksson, riksdagsledamot och familjepolitisk talesperson för Kristdemokraterna, besökte Härnösand och Sundsvall fredag den 4:e april. Hon besökte ett par förskolor och åt lunch med småbarnsföräldrar, med ett särskilt fokus på frågan om ett kommunalt maxtak på barngruppernas storlek i förskolan.

  Program

  10:15 Tjäderns förskola, Tjäde...

 • Listorna till riksdag och landsting valet 2014 klara

   

  Vid Kristdemokraterna Västernorrlands höststämma lördag den 16:e november fastställdes länets riksdagslista samt två landstingslistor (Medelpad och Ångermanland).

  Nomineringskommitténs förslag till riksdagslista fick flera motförslag, och efter sluten omröstning stod det sedan klart vilka som ska vara länets toppkandidater.

  Landstingslistorna kompletterades av stämman med några enstaka personer.

  Karin Högb...

 • Referat höststämman 2013

  Désirée Pethrus riksdagsledamot.

  Kristdemokraterna Västernorrland samlades till höststämma på Vivansborg i Timrå den 16:e november. Elever från kulturskolan i Timrå inledde stämman med trestämd tvärflöjtsmusik. Désirée Pethrus, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson talade om aktuell EU-politik samt den utsatthet som många kristna befinner sig i nu i spåren av den arabiska våren.

  Vid stämman beslutade ombuden om riksda...

 • Desiree Petrus besöker höststämman i Timrå

  I samband med att Kristdemokraterna Västernorrland har höststämma lördag den 16:e november i Timrå besöks länet av Désirée Pethrus (KD), riksdagsledamot samt talesperson för utrikes-, bistånds- och EU-politik.

  Vid stämman ska Kristdemokraterna Västernorrlands valsedlar till riksdag och landsting beslutas.

 • Provvalet inför valen 2014 färdigräknade

  Nu är rösträkningen för Kristdemokraterna Västernorrlands provval färdigräknade. Se resultatet här