• Medarbetarnas varningssignaler måste tas på allvar

  Nu har också vi kristdemokrater varit ute och lyssnat in personalföreträdare. Tyvärr är vårt intryck efter detta precis som Vänsterpartiet förmedlar via sin landstings-Facebook att omtaget mest handlat om att ut och träffa folk och att man inte alls lyssnat in och tagit till sig av goda idéer och tankar kring processen.

  – Det är skrämmande att man inte tar medarbetarnas varningssignaler om orimliga arbetsvillkor och risker för patientsäkerheten på allvar.

  Det säger Mona Hammarstedt, gruppledare för Kristdemokraterna i Landstinget.

  Landstingets medarbetare förtjänar respekt. Politiken behöver lyssna in, följa upp och tar till sig av goda idéer och tankar. Beslutsfattare behöver bli bättre på att informera om förändringar och förutsättningar i god tid, så att det är möjligt att planera verksamheten inför eventuella strukturförändringar och exempelvis inför semestrar. Vi behöver mera av dialog och kommunikation i landstinget, inte mindre och medarbetarnas varningssignaler måste tas på allvar.

  Fränsta 9 mars 2016

  För mer information:
  Mona Hammarstedt
  gruppledare
  070-398 17 99
  mona.hammarstedt@kristdemokraterna.se


  Personal | arbetsvillkor · omtag · Mona Hammarstedt · patientsäkerhet · pressmeddelande · respekt · strukturförändringar