• Rösta för att hålla tillbaka den historielösa populismen

  I maj väljer du dina nya företrädare i Europaparlamentet. I en tid där Europas federalister och höger- och vänsterpopulister sprider myter om sin egen förträfflighet behövs din röst. Genom att rösta håller du tillbaka den historielösa populismen. Genom att rösta påverkar du världens största folkvalda församling att arbeta för ett EU som respekterar medlemsstaternas självbestämmande.

  Ur insikten om att varaktig fred bäst byggs genom ömsesidigt, ekonomiskt beroende har EU växt fram. Efte...

 • Prisa gud här kommer skatteåterbäringen

  Replik på insändare ”En riktig hycklare” av signaturen Robin Hood i ÖA 25/9 TÅ 26/9:

  Insändarsignaturen Robin Hood har angripit mig med påståendet att jag hymlar med sanningen och är en hycklare.

  Jag börjar med att konstatera att signaturen Robin Hood och jag är rörande överens om målet, nämligen att skillnaden i skatt på löneinkomster och pension ska utraderas på sikt. Tyvärr når vi inte dit på en gång utan måste göra det i den takt statsfinanserna tillåter.

  ...

 • Nu sänker vi skatten för pensionärerna

  Nu har regeringen lämnat ett av de viktigaste budgetbeskeden för äldre. Sänkt skatt för pensionärer.

  Kristdemokraterna har under de senaste åren ständigt drivit frågan om pensionärernas skatt. Skatten för de som arbetar har genom jobbskatteavdraget sänkts fyra gånger – och det är bra. Men vi kristdemokrater tycker inte det räcker. Vi anser att pensionärer, som ofta jobbat hela livet, ska få ta del av samma goda utveckling som löntagarna. Därför har vi tidigare drivit och fått igenom tr...