• Viktigt att stärka sjuksköterskornas yrkesroll och deras arbetsvillkor

  Kristdemokraterna ser ett behov av att ytterligare förstärka sjuksköterskornas yrkesroll och deras arbetsvillkor. Ett sätt kan vara att inför AT-tjänstgöring för sjuksköterskor. Mona Hammarstedt har därför i en interpellation till Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Ewa Back (S) ställt frågor kring detta.

  Sedan hösten 2015 ges en fördjupad introduktion för nyutexaminerade sjuksköterskor. Detta program är tänkt att pågå fram till och med maj 2016 och innebär att man vid sidan av den...

 • Interpellation: AT-tjänstgöring för sjuksköterskor

  Sjukvården kräver alltmer specialistkunskaper och har ett allt mer uppskruvat arbetstempo. Detta ökar kraven på arbetsgivarna att ge nyutbildad personal tid att växa in i rollen och ansvaret.

  Den 9 september 2015 införde landstinget Västernorrland en fördjupad introduktion för nyutexaminerade sjuksköterskor där man, vid sidan av den lokala arbetsplatsintroduktionen, under fyra och en halv dagar får praktisk träning med teori och grupphandledning.

  Vi kristdemokrater ser ett behov...

 • AT-tjänstgöring för sjuksköterskor

  Interpellation till Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande: Sjukvården kräver alltmer specialistkunskaper och har ett allt mer uppskruvat arbetstempo. Detta ökar kraven på arbetsgivarna att ge nyutbildad personal tid att växa in i rollen och ansvaret.

  Den 9 september 2015 införde landstinget Västernorrland en fördjupad introduktion för nyutexaminerade sjuksköterskor där man, vid sidan av den lokala arbetsplatsintroduktionen, under fyra och en halv dagar får praktisk träning med teori ...