• Höj inte konfliktnivån med BB-ockupanterna

  Under den gångna mandatperioden har akut kirurgi, akut ortopedi, BB och kvinnosjukvård tagits bort från sjukhuset i Sollefteå. Att lägga ner sjukhuset är som att lägga ner hela samhället. Därför engagerar sjukhusfrågan Sollefteås invånare så enormt. Därför kom BB-ockupationen till.

  Uppenbarligen har de rätt, sveket verkar inte ha nått sitt slut. Nu vill Socialdemokraterna vill tvinga Sollefteåborna till tystnad genom att förbjuda BB-ockupanterna att sitta i sjukhusets entré.

  Vi kristdemokrater anser att det är en demokratisk rättighet att visa sin åsikt genom att demonstrera. Och vart ska detta ske om inte vid sjukhuset i Sollefteå. Kanske länets nya majoritet (S, M och L) tycker det vore trevligare om ockupanterna varje dag ställde sig utanför länets politiska centrum i Härnösand? Att kasta ut BB-ockupanterna förändrar ingenting, det flyttar och förstärker protesterna och missnöjesyttringarna.

  Ockupanterna har aldrig varit till besvär för besökare, tvärtom, då är det väl bättre att istället sträcker ut en hand och börja samtala med dem. Det är inte genom att höja konfliktnivån man löser problem, det gör man med att man möter varandra med respekt och inleder en dialog.

  Mona Hammarstedt, fullmäktigeledamot och gruppledare
  Henrik Sendelbach, fullmäktigeledamot
  Kristdemokraterna i Region Västernorrland


  Specialistvård | BB-ockupanterna · demokrati · Henrik Sendelbach · insändare · kvinnosjukvård · Mona Hammarstedt · sollefteå · svek