• Civilrättslig samlevnadslag rätt väg att gå!

  Vi hoppas på en prestigelös röstning i riksdagen där var och en röstar utifrån sin egen övertygelse. Det skriver riksdagsledamot Lars Lindén, Timrå och Sverker Ågren, Härnösand, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Västernorrland.

  Kristdemokraternas ståndpunkt i frågan om en ny äktenskapslag har varit känd sedan länge. Partiet har hittills bedömt att dagens ordning med ett partnerskap och ett äktenskap för olika former av levnadsformer, har varit tillräckligt. Men detta har av m...

 • Midlanda behövs som nationellt strategisk flygplats

  Midlanda är en nationellt strategisk flygplats i ett län med en bruttoregionprodukt som är den tredje största i landet.

  I regeringens infrastrukturproposition finns inte Midlanda med som fortsatt statlig flygplats. Till grund för regeringens bedömning ligger Christina Rogestams flygplatsutredning. Hon anger att hon som utgångspunkt för sitt ställningstagande, haft flygets särställning när det gäller att skapa effektiva resmöjligheter vid längre resor både inom landet och utomlands.

 • Alliansen satsar på pensionärerna

  Före valet kritiserade vi kristdemokrater socialdemokraterna för att de inte satsade på pensionärerna med de lägsta inkomsterna. De hade tolv år på sig, men lite hände. Nu har vi fått med oss alliansregeringen på att göra den största satsningen på den här gruppen sedan det nya pensionssystemet kom på plats.

  Regeringen sänker nu skatten för pensionärer med två miljarder. Störst sänkning går till de 400 000 pensionärerna med lägst pension. Jobbavdraget för vanliga löntagare har många pe...

 • Pensionärerna hade fått det sämre med en (s)-regering

  Lars Lindén skriver att de så fort ekonomin tillåter kommer att gör ytterligare förbättringar för de fattigaste pensionärerna. Han menar också att jobbavdraget kommer att gynna pensionärerna från och med nästa år.

  Före valet kritiserade vi kristdemokrater socialdemokraterna för att de inte satsade på pensionärerna med de lägsta inkomsterna. De hade tolv år på sig, men lite hände. Nu har vi fått med oss alliansregeringen på att göra den största satsningen på den här gruppen sedan det ny...

 • Nu måste nya E4 Sundsvall bli av

  Vi kristdemokrater i Västernorrland har under de två år Mats Odell (kd) varit kommunminister många gånger uppvaktat honom om behovet av att satsa på en ny sträckning av E4 förbi Sundsvall.

  Sundsvalls kommun har också haft flertalet möten med Odell och hans statssekreterare Dan Ericsson om detta projekt, förutom uppvaktningar av Anders Borg och infrastrukturminister Åsa Torstensson. Även länsstyrelsen, näringslivet och fackliga organisationer har påtalat hur viktig denna satsning är för...

 • Kurage som behöver uppmuntras!

  Replik på Jakob Johansson inlägg 29/8 om kristdemokraternas förslag till civilkuragelag med påståendet om att denna lag inte behövs.

  Den uppfattningen delas inte av 66% av svenska folket, enligt en Synovate/Temo-undersökning i maj månad. Dessutom har man redan infört en sådan lag i Norge, Finland, Danmark, Frankrike, Schweiz och Belgien och den har visat sig ge bra resultat.

  Vi ska enligt kd’s förslag vara skyldiga att ingripa efter förmåga, inte dumdristigt. Eftersom man ...

 • Sverige behöver bli ett tryggare och schystare land att leva i

  I stort sett dagligen rapporterar medierna om brott som begåtts utan att någon har gjort något för att gripa in och avbryta den pågående gärningen. Vittnen står passiva och låter våldtäkten eller misshandeln fortgå. Det är en skrämmande bild av dagens Sverige. Ingen bryr sig. Ett sådant samhälle vill vi kristdemokrater inte ha.

  Vi vill ha ett större ansvarstagande, större solidaritet och mer medmänsklighet. Ett steg mot att nå detta är att införa en civilkuragelag som ger ökad drivkraf...

 • Öppnare marknad gynnar svensk försvarsindustri

  Vi har mottagit ett öppet brev från IF Metalls Verkstadsklubb på BAE System Hägglunds. I brevet ställs frågorna om vi vill att Försvarsmakten ska satsa på stridsfordon SEP, hur vi ser på Försvarsmaktens materielförsörjning i framtiden, hur vi ska värna jobben på BAE System Hägglunds med underleverantörer och hur vi ska se till att regionen ska vara i framkant i teknikutvecklingen även framöver.

  Årets statsbudget var den första som på allvar försökte återspegla försvarsmaktens egen mate...

 • Alliansen satsar på välfärden

  Nu börjar Peter Wiklunds verkliga ansikte att visa sig. Det handlar inte om en konstruktiv kritik gentemot alliansregeringens politik och det handlar inte om att Peter Wiklund själv kommer med några konstruktiva förslag till förbättringar. Det handlar om att måla upp en nidbild av vad regeringen gör och inte gör. Enligt Wiklund för vi en omodern klasspolitik och han påstår även att vi i alliansen inte vill satsa på välfärden. Det är samma mantra som Wiklund och hans LO-kompisar alltid kommer ...

 • Apoteksmarknaden måste reformeras!

  I en insändare i ÖA den 16 april försöker företrädare för PRO i Ångermanland, med tydliga (s)-argument, att skrämma slag på läsarna. I Sverige finns endast ett nattöppet apotek. Det ligger i centrala Stockholm, inte i Örnsköldsvik. Alla som bor någon annan stans får snällt vänta på att få sin medicin, även om man behöver den efter klockan 18 eller före klockan 10 en vardag. Sverige har dessutom ett mycket lågt antal apotek per invånare jämfört med övriga länder i Europa.

  Detta vill reg...